Grayscale Files an SEC Form 10 For Its Ethereum (ETH) Trust

Grayscale Investments heeft namens de Ethereum Trust een formulier 10 ingediend bij de SEC om het tweede bedrijfsproduct te worden dat is aangewezen als een digitaal valuta-beleggingsinstrument dat aan de Commissie rapporteert.

De grote cryptocurrency vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft voor haar Grayscale Ethereum Trust een Registratieverklaring op Formulier 10 ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Als de aanvraag succesvol is, zal de ETH Trust het tweede product van het bedrijf zijn dat is aangewezen als een digitaal beleggingsinstrument dat rapporteert aan de SEC na de Grayscale Bitcoin Trust.

Grayscale ETH Trust Bestanden voor Formulier 10 met de SEC

Ook bekend als het Algemene Formulier voor Registratie van Effecten, het Formulier 10 is een depot bij de SEC, dat wordt gebruikt om een klasse van effecten te registreren voor potentiële handel op in de VS gevestigde beurzen. Bedrijven met ten minste $10 miljoen aan totale activa en 750 of meer aandeelhouders zijn verplicht om het formulier in te dienen, maar voor organisaties onder deze drempels is het indienen van een Formulier 10 vrijwillig.

Volgens de aankondiging van de digital asset management firma is het indienen van Grayscale namens de Grayscale Ethereum Trust vrijwillig. Indien de Registratieverklaring wordt goedgekeurd, zou zij „de Trust aanwijzen als een SEC-rapporterende onderneming en haar aandelen registreren overeenkomstig artikel 12(g) van de Securities Exchange Act van 1934“.

Een succesvolle registratie zal ook geaccrediteerde investeerders die aandelen in de privé plaatsing van het Vertrouwen kochten van een vroegere vloeibaarheidskans voorzien, aangezien de statutaire holdingsperiode van privé plaatsingsaandelen van 12 maanden tot 6 maanden, in het kader van Regel 144 van het Akte van Effecten van 1933 zou worden verminderd.
In de verklaring wordt ook benadrukt dat Grayscale kwartaal- en jaarverslagen publiceert met betrekking tot de Ethereum Trust en de gecontroleerde jaarrekening volgens de OTC Markets Alternative Reporting Standard (ARS). Als de registratieverklaring van kracht wordt, zal de onderneming deze rapporten en jaarrekeningen als 10-Qs en 10-Ks gaan indienen bij de SEC.

Het is de moeite waard om op te merken dat dit de tweede keer is dat Grayscale Formulier 10 bij de SEC indient. Vorig jaar deed het bedrijf hetzelfde voor de Grayscale Bitcoin Method Trust, die vrij snel werd goedgekeurd.

15% groei in een week

Zoals CryptoPotato al eerder meldde, heeft het cryptocurrency beleggingsplatform een aanzienlijke toename van het beheerde vermogen geschetst, wat de groei van de belangstelling van de institutionele beleggers bevestigt. Het totale bedrag is in een week gestegen van 4,8 miljard dollar naar meer dan 5,5 miljard dollar aan digitale activa.

De twee meest gebruikte producten van het bedrijf, namelijk de Grayscale Bitcoin Trust en de Grayscale Ethereum Trust, zijn verantwoordelijk voor $4,5 miljard en $750 miljoen van het totale bedrag.