Hvorfor retur av Kimchi Premium lover ikke bra for Bitcoin

Bitcoin-prisen handles for øyeblikket til en betydelig premie på sørkoreanske kryptobørs – mer enn $ 6000 per mynt i USD-ekvivalent. Tidligere har imidlertid denne såkalte „Kimchi Premium“ signalisert slutten på okse-trenden.

Er dette et tegn på at ting på kryptomarkedet snart kan bli bearish? Eller er det noe annet på gang med den amerikanske dollaren og den sørkoreanske vant som forårsaker avviket?

Bitcoin FOMO kommer til et kokepunkt i Sør-Korea, i henhold til prispremie

Bitcoin er en ressurs i motsetning til noe annet i verden før den. Det er ikke noe selskap involvert som aksjer; intet land som fiat-valutaer; det har heller ikke en fysisk form som en vare.

Fordi den desentraliserte kryptovaluta-teknologien kontrolleres av ingen statlige aktører, kan den underliggende eiendelen en dag bli den første ikke-suverene globale reservevalutaen.

Kryptomarkedet, som disse andre eiendelene, handler imidlertid også globalt, og er underlagt avvik i prisdata avhengig av hvor aggressiv en regions valuta byttes for å kjøpe opp BTC.

Nok en gang har krypto FOMO tatt tak i landet Sør-Korea, noe som resulterte i retur av noe som heter „Kimchi Premium.“

Return of The Kimchi Premium kan stave fare for den pågående Crypto Bull Run

Diagrammet ovenfor viser et betydelig avvik mellom BTCUSD og BTCKRW. Avviket er omtrent $ 6000 USD valuta og klatring. Kryptosamfunnet har kalt dette uvanlige fenomenet „Kimchi Premium.“

Det er ikke klart hva som forårsaker en slik FOMO blant sørkoreanske investorer, men den såkalte premien har ikke eksistert siden forrige uke i 2017.

Zoom ut, sist gang Kimchi Premium flyttet fra standard BTCUSD-ticker priset i dollar, var det den store finalen for det forrige oksemarkedet.

Mens USD-handelsparet gjorde lavere høyder, gjorde KRW-handelsparet enda en høyere høyde før de sammen falt inn i bjørnemarkedet i 2018. Så langt har premien aldri blitt brukt som et signal om å iverksette tiltak, da det historisk sett ikke har dukket opp ofte nok til å iverksette tiltak.

Men eksistensen er ubestridelig, og heller ikke det som skjedde etter at de to landets Bitcoin-prismerker ble atskilt av dette mye tidligere. Uansett tilfelle, bør Kimchi Premium være noe å være nøye med i nær fremtid.